Padel bij TV De Balledonk

Wat is Padel?

Padel is een racketsport en zit tussen tennis en squash in. Het spelletje is snel, dynamisch en verrassend. Het speelveld is kleiner dan een tennisveld en je speelt Padel altijd met zijn vieren. Bij het spelen van Padel maak je gebruik van de wanden van de glazen kooi en het stalen netwerk boven je om je bal te spelen. Je mag zelfs buiten de kooi staan om je bal terug te slaan. Interesse gewekt? Bekijk de spelregels van Padel.

Padel speel je met een speciaal Padelracket. Het racket heeft geen snaren zoals een tennisracket maar bestaat uit een kunstof oppervlak waarin gaten zijn gemaakt zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket bevestig je met een bandje aan je pols zodat het niet rondslingert. Meer informatie over Padelrackets

De bal die je met Padel gebruikt lijkt overigens op een gewone tennisbal maar is iets kleiner en minder hard. 
De kleding en het schoeisel voor Padel is hetzelfde als wat je voor het spelen van tennis draagt.

Historie

Padel is een van de snelst groeiende sporten in Nederland. De sport is (waarschijnlijk) ontstaan in Zuid-Amerika en werd al langer in Zuid Europese landen, zoals Spanje, veel gespeeld. Sinds 2010 heeft Nederland een Padelbond en inmiddels vertegenwoordigd de KNLTB de Padelsport in Nederland. Het aantal Padelbanen in Nederland groeit gestaag en er worden ook steeds meer wedstrijden en tournooien georganiseerd.  

Padel bij TV De Balledonk

Als vereniging vinden we het belangrijk om met de tijd mee te gaan. We zien Padel als een mooie aanvulling op de tennissport voor onze huidige leden. Daarnaast is Padel een aantrekkelijke sport voor voetballers en hockeyers uit onze regio om tijdens de winter- en zomerstop toch actief bezig te zijn.

Op de Algemene Ledenvergadering van de club, eerder dit jaar, is het voornemen uitgesproken om twee Padelbanen op het tennispark van TV de Balledonk te realiseren. Dit voorstel is enthousiast ontvangen door de aanwezige leden en men heeft ingestemd met het doorzetten van het onderzoeken van de mogelijkheden om Padel op onze club te introduceren. 

De stichting achter TV de Balledonk investeert in en draagt zorg voor de aanleg van de banen. Inmiddels is er een aanvraag voor de vergunning ingediend bij de gemeente en is er een businessplan voor de bank geschreven. De stichting en de vereniging werken hierin nauw samen.

Ook is de werkgroep Padel gestart waarin een enthousiaste club van leden de plannen verder gaat uitwerken. Padel is een uitermate geschikte sport voor alle leeftijdcategorien. De werkgroep heeft als doel om Padel te introduceren bij alle tennisleden van jong tot oud. Daarnaast is het doel meerdere potentiƫle leden te binden aan onze club.

De werkgroep Padel bestaat uit: Dennis van der Meijden, Tim van de Wal, Ben van der Bruggen, Jolein Dortmans, Pieter van Eijck en Suzanne van Lankvelt.

De komende periode zullen we je via deze webpagina en onze email nieuwsbrieven op de hoogte houden. Wil je meer weten over Padel bij TV de Balledonk of wil je jouw steentje bijdragen bij het realiseren van deze plannen neem dan contact op met een van de leden van de werkgroep of mail naar: [email protected]