Externe competitie (Senioren)

Externe competitie TV De Balledonk

Zeven speeldagen met je team van tennisvereniging De Balledonk op pad, om te spelen tegen teams van tennisverenigingen uit omliggende regio’s. Een gezellige dag vol tennisplezier, dat is kenmerkend voor de externe competitie.

De externe competitie is een competitievorm die in teamverband wordt gespeeld. Leden van onze club vormen teams van 5 tot 8 personen, hierbij hebben we drie soorten teams; dames, heren en mix.  Binnen tennisvereniging De Balledonk hebben we veel teams die al jaren als team samenspelen, daarnaast hebben we ook regelmatig losse inschrijvingen van mensen die willen starten met de externe competitie en nog geen team hebben. In dit geval probeert de Technische Commissie (TC) samen met de aangemelde leden te bekijken of een nieuw team gevormd kan worden of dat deze persoon bij een bestaand team kan aansluiten.
Drie keer per jaar is er de gelegenheid om in te schrijven voor de externe competitie, wanneer de inschrijving geopend is wordt een mailtje verstuurd en wordt dit op de website vermeld. Na sluiting van de inschrijving meldt de TC de gevormde teams aan bij de KNLTB.

Competitieperioden
Bij tennisvereniging De Balledonk wordt drie keer per jaar externe competitie gespeeld: in het voorjaar, najaar en in de winter. In het voorjaar wordt zowel door de week als in het weekend competitie gespeeld. In het najaar en de winter wordt alleen in het weekend gespeeld. Tijdens de competitie speel je 7 dagen in een periode van 8 a 9 weken.
Welke dag je competitie speelt heb je vooraf samen met je team besloten. Er wordt gespeeld op dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag. Per dag ga je met 4 of 5 teamgenoten op pad, je speelt hierbij met je team 4 tot 6 wedstrijden (afhankelijk van de gekozen competitiesoort) tegen een team van een andere vereniging. Er worden enkel-, dubbel- en mixpartijen getennist. Net als bij externe toernooien wordt bij de competitie ook op leeftijd, variërend van 17+ tot 35+ en 50+, en op speelsterkte ingeschreven. Aan het eind van de dag worden de uitslagen doorgegeven aan de KNLTB, de competitie telt dus mee voor je speelsterkte. Aan het eind van de competitie zal de hoogst geëindigde ploeg promoveren, de laagst geëindigde ploeg degradeert.

Hoe ziet een speeldag in de externe competitie eruit?
Vooraf heb je een planning gekregen waardoor je weet of je thuis (op de banen van tennisvereniging De Balledonk) of uit moet spelen en hoe laat je op de club aanwezig moet zijn. Je tegenstander zal ook op deze tijd en locatie aanwezig zijn. De dag start met een gezellig kopje koffie of thee en wat lekkers. Vervolgens gaan de eerste partijen de baan op, wanneer er enkelpartijen worden gespeeld wordt hier mee begonnen. Is er nog geen beschikbare baan of hoef je zelf nog niet te spelen dan kun je de rest van je

team aanmoedigen! Verdeeld over de ochtend of middag worden zo alle partijen gespeeld. Nadat alle wedstrijden gespeeld zijn wordt met de tegenstander de dag afgesloten door samen na te borrelen en samen te eten. De thuisspelende teams verzorgen de competitiedag, zij regelen wat lekkers voor bij de koffie en verzorgen het eten. De kosten van de drankjes die genuttigd zijn op de speeldag worden verdeeld over de twee teams. Speel je thuis op de Balledonk dan is er altijd de mogelijkheid om friet te bestellen zodat je na de speeldag niet meer over het eten na hoeft te denken!

Kortom: de externe competitie is een competitie waarbij je in teamverband een gezellige dag beleeft met leden van andere verenigingen. Wil je, net als zo’n 140 andere leden, ook eens deelnemen aan de externe competitie meld je dan bij onze TC!