INTERNE MAANDAGMIDDAG COMPETITIE JEUGD

Iedere maandagmiddag spelen kinderen van de basisschool een interne competitie van 16.00 tot 17.00 uur. Er wordt gespeeld op 6 banen, dus er kunnen 12 wedstrijden op een middag gespeeld worden.

Tijdens deze wedstrijden op maandagmiddag worden de kinderen begeleid in het tennis en wegwijs gemaakt op de club. Ze leren de puntentelling, ze leren het afhangsysteem en de gedragsregels rondom de baan. Uitgangspunt is dat de kinderen met leeftijdsgenoten lekker kunnen sporten en  veel plezier gaan beleven in het tennissen.

COMPETITIE PERIODE

De competitie loopt ieder jaar van september tot december en van januari tot juli. Dus na de eerste 10 trainingen word je automatische meegenomen in de planning van de eerst volgende periode.

Na iedere periode vindt er een gezellige afsluiting plaats en worden de poulewinnaars gehuldigd. Dit vinden de kinderen altijd een hele gezellige middag. Ook is er een heuse wisselbeker te winnen waarop iedereen evenveel kans maakt.

AUTOMATISCH INSCHRIJVEN

Ieder jeugdlid die minimaal 10 trainingen heeft gehad, wordt automatisch ingedeeld bij de interne competitie jeugd. Voor de singelwedstrijden worden ze automatisch ingepland en de dubbel is een keuze. Alle jeugdleden tot en met groep 8 van de basisschool doen mee aan de interne competitie.

WISSELBEKER

De maandagmiddag competitie wordt het voor- en najaar altijd afgesloten met een spelletjesmiddag, waarin ook de poule winnaars bekend worden gemaakt en beloond worden met een prijs. Er is voor de winnaar van de meeste gewonnen games een wisselbeker in elke kleur (rood,oranje,groen).

GEEN DUBBELMAATJE?

Als je geen dubbelmaatje hebt, proberen wij er eentje voor je te vinden. De commissie kent alle kinderen die meedoen en weten wel wat klikt en wie wel samen zouden kunnen en willen tennissen.

KNLTB TENNISPROGRAMMA

Er wordt gespeeld volgens de indeling in kleuren volgens de Tenniskids van de KNLTB. Elke kleur heeft zijn eigen regels, met speelveld en bijbehorende tennisballen. De kleuren zijn ingedeeld op niveau en leeftijd, deze hebben een overlap.
Voor meer informatie over het KNLTB Tenniskids-programma en de uitleg over kleuren, leeftijden en tennisballen, klik op onderstaande link.

MEER INFORMATIE

HULPOUDERS

Van de ouders verwachten we dat ze één of tweemaal per periode zich inzetten als hulpouder. Iedere ouder krijgt nog informatie wat er  verwacht wordt. Er wordt ook een indeling gemaakt per periode. Mocht je niet kunnen, dan kun je onderling ruilen.